AMSTERDAM - BinckBank heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst van bijna 9,7 miljoen euro geboekt.

Dit maakte de internetbroker dinsdag voorbeurs bekend. Vorig jaar kwam er nog een winst van 6,9 miljoen euro in de boeken terecht. De cijfers van branchegenoot Alex, die is overgenomen, telden toen echter nog niet mee.

Bestuursvoorzitter Thierry Schaap sprak van "een negatief beursklimaat" dat een drukkend effect heeft op het aantal transacties en de commissie-inkomsten. Maar hij benadrukte de sterke groei van het klantenbestand, dat steeg met 15.100 tot 229.100. Door de groei van het aantal klanten steeg het aantal transacties tot 1,8 miljoen. Dit was iets beter dan verwachtingen van analisten van ING en SNS, die rekenden op 1,7 miljoen transacties.

Verwachtingen

Het gecorrigeerde resultaat, zonder boekhoudkundige afschrijvingen, bedroeg het eerste kwartaal 17,6 miljoen euro. Dit was in lijn met de verwachtingen van analisten. SNS, Rabobank en ING hadden gerekend op een bedrag tussen de 18,2 miljoen en 19,0 miljoen euro, maar hierbij werd geen rekening gehouden met integratiekosten die het eerste kwartaal 1,4 miljoen euro bedroegen.

Binck zei dat de integratie van Alex voorspoedig verloopt. Het bedrijf verwacht dat de synergievoordelen sneller kunnen worden gerealiseerd. Bovendien verwacht de internetbroker dat de voordelen hoger zullen uitvallen dan de eerder aangekondigde 18 miljoen tot 20 miljoen euro op jaarbasis.