AMSTERDAM - Op Euronext Amsterdam is de handel in het aandeel Arseus teruggedraaid. Dat stelt een woordvoerder van NYSE Euronext desgevraagd tegenover Betten.

Arseus heeft een dual-listing, in zowel Brussel als Amsterdam. Op last van de Belgische beurswaakhond CBFA zou de handel vanochtend op beide beurzen niet van start gaan.

'In Brussel is de handel niet van start gegaan. In Amsterdam is het aandeel even, niet conform plan, gestart. Dat wordt teruggezet', zo zegt zegsvrouw Anja de Kiewit. De handel in het aandeel duurde exact 51 seconden. Om 09.00,51 uur noteerde Arseus een min van 4,49 euro op 8,50 euro.

Heparine

Arseus-divisie Fagron heeft in Nederland besmette geneesmiddelengrondstoffen op de markt gebracht. Het gaat om de bloedverdunner heparine, die wordt gebruikt bij hartoperaties en dialyses.

Eerder werd door Fagron, de divisie van Arseus die zich bezighoudt met farmaceutische grondstoffen, gemeld dat het middel nergens was gebruikt, maar in het Atrium Medisch Centrum Parkstad in Heerlen blijkt de vervuilde heparine toch te zijn toegediend, zo schreef NOS Teletekst vanochtend.