TOKIO - De aandelenmarkten in het Verre Oosten zijn woensdag voor de tweede achtereenvolgende dag gedaald door aanhoudende zorgen over een afkoelende Amerikaanse economie en de kredietcrisis. In Tokio hadden vooral banken en vastgoedfondsen het zwaar.

De Nikkei-index van 255 hoofdfondsen in Tokio sloot met een verlies van 138,54 punten ofwel 1,1 procent op 13.111,89 punten. De Kospi in Seoul bleef dicht wegens verkiezingen en de All Ordinaries in Sydney eindigde 0,9 procent lager. De Hang Seng in Hongkong verloor 1,4 procent.

In Tokio stonden vastgoedfondsen onder druk door zorgen over een afkoelende Japanse markt voor onroerend goed en een afwaardering van Credit Suisse voor Tokyu Land. Dat aandeel daalde 8,6 procent. Marktleider Mitsui Fudosan verloor 2,6 procent.

Banken verloren terrein door zorgen over de kredietcrisis. Mitsubishi UFJ, de grootste bank van Japan, verloor 2,7 procent en Mizuho Financial zakte 2,5 procent. Exporteurs stonden onder druk door zorgen over een afzwakkende verkoop in de Verenigde Staten. Canon koerste 1,7 procent lager en Toyota Motor verloor 2,6 procent.