AMSTERDAM - De handel in het aandeel Alitalia is stilgelegd tot de bestuursvergadering van 8 april, zo maakte Borsa Italiana donderdagavond bekend. In die vergadering moet vastgesteld worden of de luchtvaartmaatschappij genoeg financiele middelen heeft om te kunnen overleven.

http://www1.nu.tv/home/video/show/12619 Alitalia bevindt zich in een benarde positie, nu de onderhandelingen met de geinteresseerde overnamepartij Air France-KLM zijn stukgelopen. De luchtvaarder lijdt een verlies van zo'n EUR 1 miljoen per dag. Minister van Financien Tommaso Padoa-Schioppa stelde eerder al dat Alitalia zonder een deal met Air France-KLM een faillissement riskeert.

Nadat de gesprekken woensdagavond spaak liepen, trad bestuursvoorzitter Maurizio Prato af. Aristide Police is aangesteld als zijn vervanger.

Onderhandelingen

Verder stelde de Italiaanse regering gisteren te onderzoeken of de onderhandelingen tussen Alitalia en Air France-KLM defintief over zijn. Alitalia en de vakbonden, die het overnamebod afwezen, gaan opnieuw rond de tafel.

De partijen zijn sinds december vorig jaar verwikkeld in exclusieve onderhandelingsgesprekken. Air France-KLM deed een bod van EUR 747 miljoen op zijn Italiaanse branchegenoot, waar de raad van bestuur van Alitalia unaniem mee instemde.