ALKMAAR - Technische handelsonderneming Eriks heeft zijn voorgenomen bod op Econosto verhoogd tot 8,21 euro per aandeel, zo maakte Eriks donderdag bekend. Eriks waardeert zijn branchegenoot daarmee op ruim 130 miljoen euro.

Het bedrijf stelde 44,9 procent van de aandelen in Econosto voor dit bod "zeker te hebben gesteld". Daarvan is ruim 8 procent op de beurs in Amsterdam gekocht. Een belang van ruim 20 procent heeft Eriks overgenomen van een groep aandeelhouders. Het resterende belang van deze aandeelhouders, bijna 16 procent, zal de groep onder het verhoogde bod aan Eriks aanbieden.

"Over dit niveau is tot op de cent onderhandeld en hiermee konden wij een groot pakket aandelen veilig stellen", aldus bestuursvoorzitter Jan van der Gouw van Eriks in een toelichting. "Binnen nu en een week of drie" hoopt de technische handelsonderneming een bod te kunnen uitbrengen. Het biedingsbericht is inmiddels ingediend bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Gilde

Investeerder Gilde, die ook aast op Econosto, heeft nog een bod staan van 7,25 euro per aandeel. Het is onduidelijk of Gilde een hoger bod dan 8,21 euro zal uitbrengen.