AMSTERDAM - Bankverzekeraar ING wil groeien in opkomende markten in Latijns-Amerika, waarbij het Nederlandse concern de pijlen vooral richt op Mexico en Brazilië. Dat meldde ING woensdag tijdens een symposium.

ING is de op een na grootste pensioenbeheerder in Latijns-Amerika met meer dan 15 miljoen klanten. ING wil de nummer 1 worden in de regio het gebied van pensioenen en levensverzekeringen door overnames en organische groei.

Samenwerking

Mexico en Brazilië zijn goed voor bijna drie vierde van het totale vermogensbeheer in de regio. ING is in de twee landen vooral op zoek naar samenwerking om zijn producten aan de man te brengen.

De bankverzekeraar kijkt ook naar opkomenden markten in Azië en Centraal- en Oost-Europa om verder te groeien. Landen als China, India, Thailand, Polen en Roemenië hebben de meeste aandacht van het concern.

Bestuursvoorzitter Michel Tilmant van ING zei in een toelichting op de strategie van de onderneming dat de bank momenteel kijkt naar mogelijke overnames. "De huidige marktcondities geven ons de mogelijkheid te kopen omdat de prijzen minder hoog zijn."