Verlies voor aandelenbeurs Tokio

TOKIO - De aandelenbeurs in Tokio is maandag met verlies gesloten. De Nikkei-index ging onderuit door onder meer een zwak cijfer over de industriële productie in Japan. Het was ook de laatste dag van het Japanse fiscale jaar, reden voor veel beleggers om hun winst te nemen.

De Nikkei-index sloot op 12.525,54 punten. Dat is een verlies van 294,93 punten ofwel 2,3 procent. De Hang Seng-index in Hongkong stond op een verlies van 1,9 procent. In Seoul wist de beurs verliezen van eerder op de dag om te buigen in winst. De Kospi-index kwam 0,1 procent hoger uit op 1703,99 punten. De Australische All Ordinaries kreeg er 0,2 procent bij.

De industriële productie van Japan daalde in februari met 1,2 procent ten opzichte van de voorgaande maand. In januari was de productie al met 2,2 procent naar beneden gegaan. Een zwakkere export als gevolg van een afnemende vraag vanuit de Verenigde Staten was een van de oorzaken van de daling.

Op de beurs in Tokio kregen maandag vooral de grote exporteurs en financiële fondsen het zwaar te verduren.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie