Beurzen Azië omlaag

TOKIO - De belangrijke aandelenbeurzen in Azië moesten donderdag terrein prijsgeven. Zorgen over de positie van financiële instellingen en de economische ontwikkelingen in de VS dreven de koersen omlaag.

In Tokio verloor de Nikkei-index 102,05 punten en sloot op 12604,58 punten. Een verlies van 0,8 procent. De Kospi-index in Seoul verloor 0,2 procent en eindigde op 1676,24 punten. De Australische All Ordinaries hield de verliezen beperkt tot 0,1 procent. In Hongkong stond de Hang Seng-index een uur voor sluiting op een verlies van 0,3 procent.

Op de beurs in Tokio was elektronicafabrikant TDK de grootste daler met een verlies van 7,5 procent. De koersdaling volgde op een mediabericht dat TDK mogelijk de winstdoelstelling gaat missen. Ook autofabrikanten moesten flink inleveren, onder meer als gevolg van de sterke yen. Mazda Motor verloor 5,6 procent en Toyota Motor gaf 2,9 procent prijs.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie