ArcelorMittal verkoopt staalfabriek VS aan Severstal

MOSKOU - Het Russische staalbedrijf Severstal koopt voor 810 miljoen dollar (524 miljoen euro) de Amerikaanse staalfabriek Sparrows Point van ArcelorMittal.

De transactie wordt waarschijnlijk in het tweede kwartaal van dit jaar afgerond. Sparrows Point heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 3,6 miljoen ton staal en is een van de grootste producenten van vertinde staalplaten in de Verenigde Staten. De fabriek beschikt tevens over een diepzeehaven met directe toegang tot de oceaan.

De verkoop aan Severstal werd afgedwongen door de Amerikaanse kartelautoriteiten na de fusie tussen Arcelor en Mittal, omdat het bedrijf anders te veel controle op de Amerikaanse markt voor vertinde staalplaten zou krijgen. Severstal, het grootste staalbedrijf van Rusland, heeft ook staalfabrieken in Dearborn, Michigan en Columbus, Mississippi.

Sparrows Point ligt bij Baltimore in de staat Maryland en was in de jaren vijftig de grootste staalfabriek ter wereld met meer dan 30.000 werknemers. De fabriek was onderdeel van het staalconcern Betlehem Steel, dat in 2001 faillissement moest aanvragen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie