Beurs Tokio sluit vrijwel onveranderd

TOKIO - De aandelenbeurs in Tokio is maandag vrijwel onveranderd gesloten. De Nikkei-index van de 225 belangrijkste aandelenfondsen eindigde 2,48 punten ofwel 0,02 procent hoger op 12.480,09.

De bredere Topix-index verbeterde zich licht met 4,11 punten en eindigde op 1224,15 punten.

De euro verloor in Azië licht terrein ten opzichte van de dollar. Moest vrijdag nog ruim 1,54 dollar betaald worden voor een euro, maandag was dat ruim 1,53.

Klappen

De fondsen op de beurs in Shanghai moesten een forse veer laten. De Composite Index viel 4,49 procent en sloot de dag af op een totaal van 3626,19 punten. Vooral de aandelenkoersen van financiële instellingen en oliebedrijven kregen klappen.

De stemming op de beurs van Hongkong was maandag ongedurig. In vroege handel steeg de graadmeter met 1 procent om vervolgens te duikelen naar het laagste niveau in zeven maanden. Uiteindelijk sloot de Hang Seng met een plus van 1,4 procent op 21.384,61 punten. Er waren maandag vooral koopjesjagers actief.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie