Shell houdt reserves op peil

LONDEN - Olieconcern Shell heeft vorig jaar zijn olie- en gasreserves op peil weten te houden. Het Brits-Nederlandse concern meldde maandag dat de nettoreserves eind 2007 11,9 miljard vaten aan olie-equivalent bedroegen, gelijk aan het niveau eind 2006.

Shell praat later op de dag in Londen investeerders bij over zijn strategie. Het concern, na het Amerikaanse Exxon Mobil de grootste beursgenoteerde oliemaatschappij ter wereld, heeft naar eigen zeggen vorig jaar succes geboekt met zijn zoektocht naar olie.

Shell investeerde onder meer in de oliewinning uit teerzanden in Canada. De Canadese provincie Alberta zal daardoor de komende decennia een belangrijke productieplaats van het concern zijn, zo verklaarde topman Jeroen van der Veer voorafgaand aan de strategiebijeenkomst.

Shell kan in potentie nu putten uit bronnen met 66 miljard vaten aan olie-equivalent. Daarmee kan de productie 55 jaar vooruit.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie