Bear Stearns krijgt noodinjectie van Fed en JPMorgan

NEW YORK - De Amerikaanse zakenbank Bear Stearns krijgt een noodkrediet van de centrale bank van de staat New York en branchegenoot JPMorgan Chase. Volgens Bear Stearns is de liquiditeitspositie van de bank in de afgelopen 24 uur "ernstig verslechterd". Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

Het nieuws zorgde voor een schokeffect op Wall Street. Het aandeel Bear Stearns dook 34 procent omlaag, terwijl de indices op Wall Street fors in de min doken.

Het is niet bekend hoe groot de lening is. De financieringsregeling heeft een looptijd van 28 dagen. JPMorgan heeft hiervoor een regeling getroffen met de Federal Reserve van New York. De zakenbank onderhandelt nog met Bear Stearns over de mogelijkheid voor een permanente financieringsovereenkomst.

Topman Alan Schwartz van Bear Stearns ontkende eerder deze week nog dat zijn bank krap bij kas zit. Schwartz zei toen dat het bedrijf voldoende liquiditeit heeft om de kredietcrisis door te komen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie