Wall Street lager geopend

NEW YORK - De aandelenmarkten in New York zijn donderdag lager geopend. De stemming werd onder meer gedrukt door zorgen over de kredietcrisis door de problemen bij een dochterfonds van investeringsmaatschappij Carlyle Group.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen stond kort na opening 1,2 procent lager op 11.963 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 1,3 procent naar 1291 punten. De technologiebeurs Nasdaq verloor 1,2 procent tot 2217 punten. Carlyle Capital Corporation heeft geen overeenstemming kunnen bereiken met de schuldeisers over haar betalingsverplichtingen. De 16,6 miljard dollar aan bezittingen van het beleggingsfonds zullen naar alle waarschijnlijkheid worden overgenomen door de crediteurs. Ook tegenvallende cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen in februari zorgden voor een mineurstemming op Wall Street. Daar kwamen een verdere verzwakking van de dollar en een nieuw record van meer dan 110 dollar van de olieprijs bovenop.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie