AMSTERDAM - Automatiseerder Qurius heeft in 2007 een nettowinst behaald van 2,3 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. In 2006 haalde de specialist in Microsoft-software nog een winst van 3,2 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat daalde met 9 procent tot 4,3 miljoen euro. De omzet steeg met 170 procent tot 113 miljoen euro. Hiervan is 9 procent autonome groei.

De winstdaling is mede te wijten aan een eerder aangekondigde afschrijving die het bedrijf op aanbeveling van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft moeten. Het gaat hier om de boekhoudkundige verwerking van de overname van branchegenoot Watermark. De afschrijving bedraagt 0,5 miljoen euro. Eerder liet het bedrijf weten dat het de komende vijf jaar nog eens 2 miljoen euro moet afschrijven.

Toekomst

Qurius spreekt geen concrete verwachtingen uit voor 2008. Komend jaar wil het bedrijf in diverse landen en op verschillende divisies uitbreiden. Het behouden en werven van medewerkers blijft dit jaar topprioriteit.

Het bedrijf handhaaft zijn langetermijnverwachting om in 2010 een jaarlijkse omzet tussen de 250 en 300 miljoen euro te halen met een bedrijfsresultaat van 9 procent op de omzet.