'BNP Paribas doet in mei mogelijk bod op SocGen' (video)

PARIJS - De Franse bank BNP Paribas brengt mogelijk in mei een overnamebod uit op Société Générale. Dat meldde de Franse krant La Tribune woensdag. Eerder dit jaar deden al geruchten de ronde dat BNP interesse heeft in zijn kleinere branchegenoot.

Volgens het dagblad kan de grootste bank van Frankrijk een paar dagen voor de jaarvergadering van Société Générale op 27 mei een bod uitbrengen. BNP houdt op 21 mei zijn jaarvergadering. Een woordvoerder van BNP omschreef het nieuws als "geruchten".

Société Générale wilde niet reageren. Op de beurs in Parijs stond BNP Paribas 3,6 procent in de plus en Société Générale won meer dan 5 procent.

Société Générale wordt als een overnameprooi gezien na het verlies van bijna 5 miljard euro in januari door ongeoorloofde transacties op de financiële markten. De marktwaarde van de op een na grootste bank van Frankrijk bedraagt meer dan 41 miljard euro.'

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie