Aziatische beurzen sluiten met winst

TOKIO - De effectenbeurzen in Azië zijn woensdag met winst gesloten, gesteund door de fors hogere koersen op Wall Street en de bekendmaking van een kapitaalinjectie van 200 miljard dollar in de kredietmarkt door het stelsel van Amerikaanse centrale banken. In Tokio zaten vooral bankfondsen stevig in de lift.

De Nikkei-index van 225 hoofdfondsen in Tokio sloot met een winst van 202,85 punten ofwel 1,6 procent op 12.861,13 punten. De graadmeter tikte bij opening nog een winst van bijna 3 procent aan, maar zakte in de loop van de handel weer terug.

In Sydney sloot de All Ordinaries met een winst van 2,4 procent, terwijl de Kospi in Seoul 1,1 procent steeg. De Hang Seng in Hongkong eindigde 1,9 procent hoger.

Tot de sterkste stijgers in Tokio behoorde onder meer Sumitomo Financial Group, de op twee na grootste bank van Japan. Het aandeel won 6,4 procent. Effectenmakelaar Nomura Holdings ging 6,7 procent omhoog en Mitsubishi Financial, de grootste bank van Japan, steeg 4,7 procent. Machinebouwer Komatsu won 3,6 procent na hogere omzetverwachting van branchegenoot Caterpillar.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie