'Wel krimp, maar geen recessie VS'

LOS ANGELES - De Amerikaanse economie zal in het tweede kwartaal van dit jaar licht krimpen, maar tot een echte recessie zal het in 2008 niet komen. Dat stelt het invloedrijke UCLA Anderson Forecast, een instituut verbonden aan de universiteit van Los Angeles, in een dinsdag gepubliceerd rapport.

"De cijfers wijzen nog niet op een recessie en er zijn geen gegevens die iets anders laten zien dan de zwakkere groei waar wij al twee jaar mee te maken hebben", aldus het rapport. De cijfers die wijzen op een sterk afnemende banengroei wijken volgens de onderzoekers niet sterk af van eerdere verwachtingen.

UCLA Anderson Forecast verwacht dat de Amerikaanse economie dit kwartaal met 0,4 procent groeit, gevolgd door een 0,4 procent krimp in het tweede kwartaal. In het derde kwartaal zou een groei van 3 procent gerealiseerd kunnen worden, en in het vierde kwartaal van 2,5 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie