Imtech breidt uit in maritieme dienstverlening

GOUDA - Technisch dienstverlener Imtech heeft zijn maritieme netwerk uitgebreid met twee overnames en de opening van een eigen vestiging. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Imtech nam in Zuid-Afrika de maritieme dienstverlener Pertec over. Pertec haalt jaarlijks een omzet van ruim 9 miljoen euro. Imtech betaalt de overnamesom, die ongeveer vijf keer het bedrijfsresultaat (ebita) bedraagt, in contanten. De overname draagt naar verwachting direct bij aan de winst per aandeel.

In Panama kocht Imtech een vestiging van Sea Elektronik System voor een niet nader genoemde prijs. Imtech ziet in de aanwezigheid bij het voor de scheepvaart belangrijke Panamakanaal een goede basis voor verdere groei.

Imtech opende in Noorwegen een vestiging in Bergen omdat het aantal grote reders en spelers uit de offshore-industrie rond die stad "aanzienlijk" is toegenomen evenals de behoefte aan dienstverlening. "Deze basis vormt een goede opmaat voor verdere groei", aldus Imtech.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie