AMSTERDAM - Vastgoedfonds Corio en digitale kaarten-leverancier Tele Atlas maken dinsdag promotie op de effectenbeurs in Amsterdam. Deze fondsen gaan van de MidKap-index naar de AEX-index en vervangen daarmee ABN Amro en Numico, die door overnames van de beurs zijn verdwenen.

Maandag na het sluiten van de beurs maakt Euronext de nieuwe wegingen van deze aandelen in de hoofdindex bekend. Bij Corio zijn ze blij met de promotie. "Het is goed voor onze naamsbekendheid en het zorgt voor meer handel in het aandeel", zei een woordvoerder van het vastgoedbedrijf.

Corio ontstond in 2000 uit de fusie van Vastgoedfonds voor Institutionele Beleggers (VIB) en Winkel Beleggingen Nederland (WBN). In 2003 kwam het fonds in de MidKap terecht.

Tele Atlas

Of Tele Atlas een blijvertje is, is nog maar de vraag. Het bedrijf wordt waarschijnlijk overgenomen door TomTom. "Dat we in de AEX komen is natuurlijk wel leuk, maar ik begrijp ook wel dat mensen zich afvragen wat dit nou eigenlijk betekent", aldus een woordvoerder.

Sinds het vertrek van ABN Amro en Numico bestaat de AEX tijdelijk uit 23 fondsen. Handelshuis Hagemeyer, uitzender Vedior en kantoorartikelenhandelaar Corporate Express verlaten de AEX eveneens waarschijnlijk dit jaar. Ook zij staan op het punt te worden overgenomen.

Van der Moolen

Ook bij de middelgrote fondsen staan veranderingen op stapel. Van der Moolen degradeert van de MidKap naar de smallcap-index. De fondsen Arcadis, Draka Holding, Eurocommercial Properties, Imtech, VastNed Retail, Wavin en AMG zullen worden opgenomen in de MidKap.