Aziatische beurzen onderuit

TOKIO - De aandelenbeurzen in Azië zijn de week met grote verliezen begonnen. In Japan sloot de Nikkei-index van 225 hoofdfondsen ruim 4 procent lager. Ook andere beurzen moesten flink inleveren als gevolg van groeiende zorgen over de Amerikaanse economie.

De Nikkei-index verloor 610,84 punten op 12.992,18 punten, een verlies van 4,5 procent. In Seoul sloot de Kospi-index 2,3 procent lager op 1671,73 punten en de Australische All Ordinaries gaf 2,9 procent prijs op 5510,7 punten. Ook in Hongkong stond de handel onder druk. De Hang Seng stond anderhalf uur voor sluiting op een verlies van 2,9 procent.

Japanse exportbedrijven voelden ook de gevolgen van een sterke yen. Honda Motor leverde 5,3 procent in en Mazda Motor verloor 6,4 procent. Ook Canon en Olympus verloren flink. De door de crisis op de kredietmarkten geraakte kredietverlener Takefuji Corp gaf 6,6 procent prijs.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie