AMSTERDAM - Uitzendconcern Vedior heeft in het vierde kwartaal van 2007 een nettowinst geboekt van 33,1 miljoen euro. Dat maakte het concern donderdag bekend. Dit is 41 procent lager dan in dezelfde periode ervoor. De nettowinst werd beïnvloed door eenmalige posten.

Zonder eenmalige posten, waaronder de kosten voor een schikking met de Vereniging van Effectenbezitters en de kosten voor de overname door Randstad, kwam de winst uit op 68,6 miljoen euro. Analisten gingen gemiddeld uit van een winst van 60 miljoen euro. De omzet groeide met 8 procent naar 2,16 miljard euro.

De winst over het hele jaar kwam uit op 236 miljoen euro tegen 181,6 miljoen euro in het jaar ervoor. De omzet steeg 9 procent tot 8,43 miljard euro. "De jaarresultaten zijn een nieuw record voor Vedior", aldus bestuursvoorzitter Tex Gunning in een toelichting.

Nederland

Vedior groeide met name in Nederland, Frankrijk en India. In Nederland, waar Vedior ongeveer 7 procent van de omzet behaalt, groeide de omzet met 3 procent. De omzet in Frankrijk, Vedior's grootste markt, groeide met 8 procent.

In de Verenigde Staten (VS), waar Vedior net als andere uitzendorganisaties lijdt onder de economische afzwakking, bleef de omzet nagenoeg gelijk. Vedior haalt 12,3 procent van zijn omzet uit de VS.