TOKIO (ANP) - De koersen op de beurs in Tokio werden vrijdag naar beneden getrokken door zorgen over de staat van de Amerikaanse economie en slechte cijfers van Sony.

Ook de teleurstellende resultaten van bankenfondsen deden de beurs geen goed. De Nikkei-index sloot 95,31 punten lager op 13497,16 punten. Een verlies van 0,7 procent.

Sony leverde ruim 8 procent in, nadat het elektronicaconcern met tegenvallende prognoses was gekomen. Branchegenoot Matsushita ging wel omhoog nadat dit bedrijf melding had gemaakt van een recordwinst. De bank Mizuho daalde 5 procent, terwijl Mitsubishi UFJ Financial Group 3,7 procent inleverde.

Kospi-index

Andere beurzen in Azië wisten zich vrijdag wel op te trekken aan een positief slot van Wall Street, donderdag. De Kospi-index in Seoul sloot 0,6 procent hoger op 1634,53 punten. Toho Zinc profiteerde daar van de stijgende zinkprijzen. De Australische All Ordinaries boekte 3,3 procent winst op 5882,3 punten en in Hongkong deed de Hang Seng-index met 2,9 procent winst ook niet gek.

Zie ook: NU Zakelijk Special Beurscrisis