BANGALORE - De op een na grootste Indiase automatiseerder Infosys heeft het afgelopen kwartaal de analistenverwachtingen overtroffen. Het bedrijf maakte melding van een winststijging van 25 procent in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2007/2008.

De nettowinst kwam uit op 12,3 miljard roepies (212 miljoen euro). Analisten hadden gerekend op een winststijging van krap 20 procent tot 11,8 miljard roepies (203 miljoen euro).

Infosys was in 2007 met een verlies van 21 procent het slechtst presterende aandeel van de belangrijkste Indiaase index, de Bombay Stock Exchange. De IT-sector van India had vorig jaar last van een duurdere roepie ten opzichte van de dollar, de munt waarin de meeste omzet wordt gehaald. Stijgende lonen in India maken het voor de sector moeilijker om te concurreren. Ook kan een kwakkelende Amerikaanse economie nadelig uitpakken voor de Indiase IT-bedrijven.

Investeringsklimaat

Toch verhoogde de op één na grootste automatiseerder van India vrijdag de verwachtingen voor het boekjaar, dat eind maart afloopt. "Wij geloven dat het investeringsklimaat gunstig zal zijn voor grote overzeese bedrijven zoals wij, hoewel het macro-economische klimaat een uitdaging is", zei topman Ashok Vemuri van Infosys vrijdag.

De omzet van het bedrijf kwam in het derde kwartaal uit op 42,7 miljard roepies (736 miljoen euro).