NEW YORK - Zakenbank Merrill Lynch lijkt nog niet verlost van de problemen op de kredietmarkt. Volgens de Amerikaanse krant The New York Times moet de bank nog eens 15 miljard dollar afschrijven. Dat bedrag is twee keer zo hoog als waar de bank zelf eerder aan dacht en ook hoger dan waar analisten tot nu toe vanuit gingen.

Merrill Lynch brengt volgende week zijn kwartaalresultaten naar buiten. Volgens The New York Times is de bank wederom op zoek naar nieuw kapitaal. Daarover wordt al gesproken met investeerders, waaronder Amerikaanse investeringsmaatschappijen. Onlangs nam het staatsfonds Temasek Holdings uit Singapore een belang in de bank voor een bedrag van 5,6 miljard dollar.

In het derde kwartaal moest Merrill Lynch al voor een bedrag van 8,4 miljard dollar aan afschrijvingen doen. De problemen bij de bank leidden tot een wisseling van de wacht in de top van het concern. Bestuursvoorzitter Stan O'Neal moest het veld ruimen en werd opgevolgd door John Thain. Die zou het vierde kwartaal nu al een "erg slecht kwartaal" hebben genoemd, zo meldden ingewijden.