AMSTERDAM - Op de financiële markten onstond er woensdag onzekerheid of een op handen zijnde overname van het vastgoedbedrijf VastNed Retail door investeerder IEF wel doorgaat. Die vrees bij beleggers zorgde voor een koersval van het aandeel VastNed op de Amsterdamse beurs.

"Er gaan geruchten dat IEF zijn oog heeft laten vallen op een deel van de vastgoedportefeuille van Unibail Rodamco. Daaronder zouden zich ook de vestigingen van V&D en Hema bevinden. Als de transactie doorgaat, vrezen beleggers dat IEF geen geld meer heeft om VastNed Retail te kopen", zei een Amsterdamse handelaar.

Het gerucht over de transactie tussen Unibail Rodamco en IEF werd de wereld ingeholpen door het vakblad Vastgoedmarkt. Volgens het magazine gaat het om driehonderd panden en objecten ter waarde van 800 miljoen euro.

IEF

IEF maakte zijn belangstelling voor VastNed Retail in november vorig jaar kenbaar, maar het vastgoedbedrijf wees het bod van ongeveer 1,1 miljard euro van de hand. Later die maand zette het bedrijf zichzelf in de etalage.

In december zei VastNed dat naast IEF meerdere partijen geïnteresseerd zijn in een overname. Het vastgoedbedrijf stelde zijn boeken open voor een onbekende partij en zei de "getoonde belangstelling" te evalueren. Voor maart geeft het bedrijf uitsluitsel.

Op de beurs in Amsterdam stonden aandelen VastNed Retail woensdag dik 5 procent lager op 61,60 euro.