GOUDA - De technische dienstverlener Imtech heeft volgens bestuursvoorzitter René van der Bruggen 'een topjaar' achter de rug.

De topman ziet een gunstige ontwikkeling in de voor Imtech relevante markten in Europa, en heeft mede daarom 'veel vertrouwen' in 2008. Van der Bruggen zei dat tijdens zijn nieuwjaarstoespraak, zo meldde Imtech maandag.

Imtech verwacht dat het bedrijfsresulaat (ebita) in 2007 sterk is gestegen ten opzichte van 2006. Volgens Van der Bruggen heeft Imtech in 2007 zijn positie op de Europese markt aanzienlijk verbeterd "door goede overnames en sterke groei van de orderportefeuille".

Winst

Imtech verwacht de komende jaren zijn winstgevendheid te verbeteren. De winstmarge groeide in 2006 van 4,1 naar 4,5 procent, en is volgens Van der Bruggen opnieuw toegenomen. Imtech streeft naar een marge rond de 6 procent en voorziet een groei van de omzet naar circa 5 miljard euro in 2012.

Van der Bruggen zei dat de resultaten aantonen dat Imtech de juiste strategie heeft gekozen. Het bedrijf "groeit structureel hard", aldus de topman. Imtech haalt die groei deels op eigen kracht en deels door overnames. De acquisities van het afgelopen jaar hebben een gezamenlijke omzet van bijna 220 miljoen euro en dragen volgens Imtech bij aan het bedrijfsresultaat.

Intech sloot 2007 af met orders ter waarde van 3,7 miljard euro in de pijplijn. Dat betekent een groei van 27 procent ten opzichte van eind 2006. De orderportefeuille is bovendien "van goede kwaliteit", zei Van der Bruggen.