AMSTERDAM - Hoewel de kredietcrisis nog niet voorbij is, hebben beleggers nog steeds vertrouwen in de Nederlandse vastgoedmarkt. Wel zijn financiers terughoudender geworden.

Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van DTZ Zadelhoff, de grootste vastgoedmakelaar in Nederland. "Als gevolg van de kredietcrisis wordt het moeilijker om financiering voor vastgoedbeleggingen te verkrijgen", aldus de onderzoekers. Daardoor is een aantal Europese beleggingstransacties het afgelopen jaar afgeblazen of uitgesteld.

Desondanks verwacht DTZ Zadelhoff dat de totale investeringen in Nederland in 2007 uitkomen rond de 10 miljard euro. Dat betekent een stijging van bijna 18 procent ten opzichte van het investeringsbedrag van 8,5 miljard in 2006.

Investeringen

Ook voor dit jaar verwacht de bedrijvenmakelaar dat de investeringen op een hoog niveau zullen uitkomen. Maar voor beleggers die aankopen doen met geleend geld zal het moeilijker worden om deals te sluiten omdat geldschieters in verband met de kredietcrisis scherpere voorwaarden stellen.