LELYSTAD - Fornix BioSciences heeft op 31 december van vorig jaar de verkoop van handelsdivisie Dr. Fisher aan Mosadex afgerond. De uiteindelijke overnamesom bedroeg 13,4 miljoen euro, zo meldde het biofarmaceutisch bedrijf woensdag.

Eerder maakte Fornix een bedrag van 11,4 miljoen euro bekend. De definitieve verkoopprijs bestaat volgens het bedrijf uit een vaste vergoeding voor goodwill van ruim 2,4 miljoen euro. Die komt bovenop een bedrag van 11 miljoen euro voor het geïnvesteerd vermogen van Fisher per 1 oktober 2007. Dat is de effectieve overnamedatum van de transactie.

Winstgevendheid

De transactie werd in september aangekondigd. De winstgevendheid van de handelsactiviteiten van Fornix in gepatenteerde geneesmiddelen staat al enige tijd onder druk door de opkomst van generieke medicijnen.

Het onderdeel is goed voor meer dan de helft van de totale omzet van het biofarmaceutische bedrijf uit Lelystad. Fornix wil zich in de toekomst verder richten op allergiemiddelen en medische hulpmiddelen.

Bij de publicatie van de jaarcijfers op 29 januari geeft het bedrijf meer duidelijkheid over de financiële gevolgen van de verkoop.