Wall Street hoger van start op Black Friday

NEW YORK - De beurzen op Wall Street zijn vrijdag met winst geopend. Beleggers kregen steun van de koerswinsten die in Azië en Europa zijn geboekt.

Ook leken de handelaren optimistisch over het verloop van 'Black Friday', traditioneel de dag waarop het koopseizoen in de VS losbarst in aanloop naar de feestdagen. Handelaren zullen zelf ook cadeaus kunnen inslaan, want de aandelenmarkten in New York zijn vrijdag maar een halve dag open.

De toonaangevende Dow Jones-index stond enkele minuten na opening op 12.899,59 punten, een winst van 100,55 punten of te wel 0,8 procent. De S&P 500-index kreeg er eveneens 0,8 procent bij op 1428,13 punten. Schermenbeurs Nasdaq boekte 0,7 procent winst op 2581,08 punten.

Winkelen

De dag na Thanksgiving is vaak een van de drukste winkeldagen van het jaar. Economen verwachten dat consumenten dit jaar minder vaak hun portemonnee zullen trekken, onder meer als gevolg van stijgende brandstofprijzen en aanhoudende problemen op de hypotheek- en huizenmarkt. Ondernemers probeerden vrijdag klanten te trekken met spectaculaire aanbiedingen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie