Air France-KLM realiseert hogere winst

PARIJS - Air France-KLM heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar zijn operationeel resultaat met 27,6 procent zien groeien tot 725 miljoen euro.

Dat maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij donderdag bekend. Het bedrijf profiteerde van een sterke groei wereldwijd van de vraag naar luchtvervoer.

De omzet van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij groeide met 5,8 procent tot 6,49 miljard euro. De nettowinst verdubbelde bijna tot 736 miljoen euro. Het concern handhaaft zijn doelstellingen voor het gehele boekjaar 2007/2008.

Brandstofrekening

Maatregelen om de brandstofrekening binnen de perken te houden (fuel hedging), hebben ertoe geleid dat Air France-KLM ondanks de sterk gestegen olieprijs slechts 1,8 procent meer kwijt was aan kerosine dan in het voorgaande kwartaal. Ook de lage koers van de dollar ten opzichte van de euro hielp een handje omdat brandstof wordt afgerekend in dollars.

De omzet over de eerste helft van het boekjaar kwam uit op 12,43 miljard euro, een stijging van 4,2 procent ten opzichte van vorig jaar. De nettowinst over het eerste halfjaar nam met ruim 86 procent toe tot 1,15 miljard euro. Dat kwam vooral door een omzetgroei van 4,7 procent in het passagiersvervoer. De omzet uit vracht daalde juist met 2,9 procent.

Financieel directeur Philippe Calavia zei in een toelichting dat hij geen tekenen ziet van verzwakking in de passagiersmarkt. Ondanks de gestegen brandstoftoeslagen die vliegen flink duurder hebben gemaakt, verwacht hij nog altijd een sterke groei van de vraag.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie