Euro weer naar recordstand ten opzichte van dollar

AMSTERDAM - De euro is dinsdag opnieuw naar een recordstand gestegen ten opzichte van de dollar. De Europese munt noteerde tijdens de middaghandel op de Europese beurzen 1,4786 dollar.

De verdere koersdaling van de dollar hangt samen met speculaties over de verkoop van nieuwe huizen in de VS. De cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel later op dinsdag bekend zal maken zouden ernstig kunnen tegenvallen. In dat geval ligt een nieuwe renteverlaging op de loer, waardoor de dollar verder zou kunnen verzwakken. De algemene afkoeling van de Amerikaanse economie als gevolg van de problemen op de hypotheekmarkt draagt ook bij aan de daling van de dollar.

Aantrekkelijk

Dit najaar werd de rente is de VS al twee keer verlaagd. De euro is daardoor aantrekkelijker voor investeerders. Een onderliggend probleem is het al jaren aanhoudend tekort op de Amerikaanse handelsbalans.

De afgelopen weken hebben politici en economen hun bezorgdheid uitgesproken over de zwakke dollar. Dat gebeurde onder meer op de bijeenkomst van de G20, de twintig meest ontwikkelde landen van de wereld, afgelopen weekeinde in Zuid-Afrika.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie