Analisten verwachten hoger bod op Scottish & Newcastle

AMSTERDAM - Bierbrouwer Heineken en het Deense Carlsberg zullen hun overnamebod van 10,3 miljard euro op de Britse brouwer Scottish & Newcastle (S&N) waarschijnlijk verhogen. Dat is de verwachting van zeven analisten gepolst door persbureau Reuters.

Vorige week donderdag wees S&N een verhoogd indicatief bod van Heineken en Carlsberg af. S&N vindt het nieuwe bod van 750 pence per aandeel "substantieel" te laag. Analisten verwachten gemiddeld dat het bod verder wordt opgeschroefd tot 788 pence per aandeel. "Heineken en Carlsberg houden de mogelijkheid open om het overnamebod te verhogen", aldus Richard Withagen, analist bij SNS Securities.

De analisten sluiten niet uit dat er een concurrerend bod op S&N wordt uitgebracht, hoewel zij de kans niet groot achten. Vorige maand maakten Carlsberg en Heineken hun interesse voor S&N wereldkundig. Heineken wil de Britse activiteiten van Scottish & Newcastle en die op andere Europese markten in handen krijgen. De Denen gaan voor de Russische belangen van Scottish & Newcastle.

Tip de redactie