Kiadis Pharma stelt beursgang uit

AMSTERDAM - Het biotechnologiebedrijf Kiadis Pharma tilt de geplande beursgang over de jaarwisseling, zo maakte het bedrijf maandag bekend.

Kiadis Pharma, dat zich onder meer richt op de behandeling van bloedkanker bij beenmergtransplantaties, liet eind oktober weten dat het de beurs in Amsterdam nog dit jaar wilde betreden.

De farmaceut zegt tot uitstel te hebben besloten wegens de "verslechterde marktcondities". Kiadis is niet het eerste bedrijf dat om die reden zijn beursgang heeft uitgesteld. Afgelopen donderdag blies technologiebedrijf Avantium de voorgenomen beursgang voor vrijdag op de valreep af.

Herstel

"Er leek enige tijd sprake van een voorzichtig herstel van de markt maar helaas heeft dit niet doorgezet", aldus bestuursvoorzitter Manja Bouman van Kiadis in een toelichting. De beursgang zal nu in de loop van 2008 plaatsvinden, "mits de marktcondities verbeteren".

Het biotechnologiebedrijf wil eind volgend jaar drie potentiële medicijnen op grotere groepen patiënten testen. Het belangrijkste product van Kiadis, ATIR, maakt het mogelijk donormateriaal geschikt te maken voor beenmergtransplantaties bij terminaal zieke bloedkankerpatiënten. Het bedrijf haalt nog geen omzet en is verlieslatend.

Tip de redactie