'Nike aast op Britse branchegenoot Umbro'

LONDEN - De Amerikaanse sportartikelenproducent Nike, de grootste ter wereld, heeft zijn Britse branchegenoot Umbro benaderd voor een overname.

Volgens de Financial Times van vrijdag wil Nike 319 miljoen euro neerleggen voor Umbro, dat uitrusting levert aan onder meer de Engelse nationale voetbalploeg. Door de geruchten over een bod van Nike steeg het aandeel Umbro donderdag in Londen al bijna 28 procent. Vrijdag kwam daar nog eens 10 procent bovenop.

Daarmee heeft de onderneming uit Manchester een beurswaarde van 250 miljoen pond sterling (350 miljoen euro). Umbro bevestigde dat het was benaderd over een eventuele overname, maar wilde geen naam noemen. Zowel Umbro als Nike weigerde verder elk commentaar op de berichtgeving.

Sponsor

Umbro sponsort ook voetbalclubs als Blackburn Rovers, Birmingham City en West Ham. In Nederland dragen FC Groningen, Heerenveen, NAC, Roda JC en FC Twente dit seizoen uitrusting van Umbro. Nike levert kleding en schoenen aan Arsenal en Manchester United. Ook het Nederlands eftal loopt in uitrusting van Nike.

Tip de redactie