JPMorgan Chase overtreft verwachtingen

NEW YORK - JPMorgan Chase, de op twee na grootste zakenbank van de Verenigde Staten, heeft in het derde kwartaal ondanks de kredietcrisis een hoger dan verwachte nettowinst geboekt van bijna 3,4 miljard dollar.

Door de onrust op de financiële markten zag de bank zich genoodzaakt meer dan 1,6 miljard dollar af te schrijven bij de divisie zakenbankieren. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers.

In dezelfde periode een jaar eerder boekte JPMorgan Chase een winst van 3,3 miljard dollar. Volgens topman Jamie Dimon heeft JPMorgan Chase goed gepresteerd in het afgelopen kwartaal ondanks de onrust op de financiële markten. De zakenbank schreef af op de waarde van financieringsregelingen voor bedrijfsovernames en schuldverplichtingen. Ook werd minder verdiend met de obligatiehandel. Daar stond tegenover dat recordresultaten werden behaald bij het vermogensbeheer.

De inkomsten stegen met 4 procent tot 16,1 miljard dollar. De winst per aandeel kwam uit op 97 dollarcent. Analisten gingen in doorsnee uit van een winst per aandeel van 90 cent.

Tip de redactie