Geen toenadering Hagemeyer en Sonepar na overleg

NAARDEN - Het technische handelshuis Hagemeyer heeft dinsdag overleg gevoerd met vertegenwoordigers van de Franse branchegenoot Sonepar, die het bedrijf wil overnemen. Dat meldde Hagemeyer in een persbericht.

Hagemeyer liet na afloop van het overleg weten dat het het indicatieve bod van Sonepar van 4,25 euro per aandeel nog altijd te laag vindt. Er is geen vervolgafspraak gemaakt.

Sonepar liet vorige week weten dat het voornemens is een bod uit te brengen. Hagemeyer zei dezelfde dag nog dat de prijs die Sonepar wil betalen het bedrijf onderwaardeert. Aandeelhouder Orbis, die 8,2 procent in handen heeft, deelt die mening.

Hoger bod

Ook beleggers speculeren op een hoger bod. Op de beurs in Amsterdam stond het aandeel Hagemeyer dinsdagmiddag op 4,84 euro, ruim boven de prijs per aandeel die Sonepar zegt te willen bieden.

Sonepar heeft inmiddels via zijn holdingmaatschappij Colam Entreprendre een belang opgebouwd van 10,24 procent. Dat blijkt uit wettelijk verplichte meldingen die de afgelopen week bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn binnengekomen.

Tip de redactie