Danaher doet overname van 2,8 miljard dollar

WASHINGTON - Het Amerikaanse industriële concern Danaher neemt voor 2,8 miljard dollar de producent van controleapparatuur Tektronix over. De overname wordt unaniem gesteund door het bestuur van Tektronix en wordt waarschijnlijk dit kwartaal afgerond. Dat maakte Danaher maandag bekend.

Danaher betaalt de aandeelhouders van Tektronix 38 dollar in contanten per aandeel, een premie van 34 procent op de slotkoers van afgelopen vrijdag. In het overnamebedrag zijn ook schulden en transactiekosten meegenomen. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Tektronix en de kartelautoriteiten.

Tektronix is gevestigd in Beaverton, Oregon. Het bedrijf maakt elektronische test- en meetapparatuur voor verschillende industriële sectoren, zoals de telecommunicatie, consumentenelektronica en de computerindustrie. De jaarlijkse omzet bedraagt ongeveer 1,1 miljard dollar. Tektronix is actief in 19 landen.

Danaher is producent van gereedschap van het merk Craftsman. Verder maakt het concern röntgenmachines, apparatuur voor tandheelkunde en elektronische test- en meetapparatuur. Het is de grootste overname tot dusver door Danaher.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie