AMSTERDAM - Het bankentrio Fortis, Royal Bank of Scotland (RBS) en Banco Santander zet het bod op ABN Amro definitief door. Het drietal heeft woensdag bekendgemaakt het bod gestand te doen. ABN Amro zei in een reactie "kennis te hebben genomen" van het bericht.

Het bankentrio zei in een verklaring dat voor ieder aandeel ABN Amro 35,60 euro in contanten wordt betaald en 0,296 in aandelen RBS. De betaling vindt plaats op 17 oktober.

Eerder beloofden de drie het bod gestand te doen als minimaal 80 procent van de aandelen ABN Amro wordt aangemeld. Maandag bleek al dat ongeveer 86 procent door aandeelhouders is aangemeld bij het trio.

Stukken

Aandeelhouders die hun stukken niet hebben aangemeld, krijgen alsnog de gelegenheid dit te doen. De termijn loopt tot 31 oktober 15.00 uur.

Fortis is ondertussen nog bezig met de verkoop van nieuwe aandelen om het geld voor de overname bijeen te krijgen. Banco Santander en RBS hebben de financiering voor het bod van in totaal ruim 71 miljard euro al rond.

Vijd dagen

Fortis heeft na de gestanddoening van het bod wettelijk gezien nog vijf dagen om het geld bij elkaar te krijgen. De Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar sluit de komende dagen de aandelenemissie ter waarde van 13,2 miljard euro.

Op de Amsterdamse beurs reageerden beleggers woensdag positief op het nieuws. Het aandeel Fortis stond in de middaghandel ruim 3 procent hoger op 23,40 euro.