AMSTERDAM - Hagemeyer is van mening dat het voorgenomen overnamebod van Sonepar de onderneming 'significant onderwaardeert'. Dat is dinsdag bekendgemaakt in reactie op het bod dat de Franse branchegenoot uitbracht.

De indicatieve biedprijs van Sonepar ligt op EUR 4,25 in contanten per aandeel Hagemeyer. Het bestuur en de commissarissen van Hagemeyer 'zijn van plan om Sonepar te ontmoeten om ze in staat te stellen hun intenties te verduidelijken', aldus het bedrijf.

Woordvoerder Emilie de Wolf van Hagemeyer kan niet aangeven in welke mate het bod de onderneming onderwaardeert. Met de term 'significant' heeft het Naardense bedrijf in ieder geval 'geen Schaal van Mock-bedoelingen'. Bij deze schaal is de aanduiding significant gekoppeld aan een percentage van 12 tot 20. 'Die Schaal van Mock leggen wij al jaren naast ons neer,' aldus de zegsvrouw.

Sonepar

De Wolf wil niet kwijt of er vandaag al is gepraat met Sonepar. 'Dit persbericht is openbare informatie. Over gesprekken geven wij geen details.' De handelsonderneming werd maandagavond op de hoogte gebracht van het overnameplan van Sonepar.

Sonepar wil op zijn beurt desgevraagd nog niet reageren op de afwijzing van Hagemeyer. Woordvoerder Fabrice Baron stelt tegenover Betten dat het nog 'te vroeg' is voor een reactie en dat hij 'niet klaar is om te praten'. 'We zaten al te wachten op een reactie, en die is er nu blijkbaar.' Hij wil geen commentaar geven op de vraag of Sonepar overweegt het bod te verhogen.

Het aandeel Hagemeyer sloot op de Amsterdamse beurs 13,5 procent hoger. De slotkoers bedroeg EUR 4,72, ver boven het geindiceerde bod van Sonepar.