AMSTERDAM - Beurshandelaar Van der Moolen gaat wereldwijd samenwerken met vermogensbeheerder GSFS uit het Noord-Hollandse Beinsdorp. Dat heeft Van der Moolen dinsdag bekendgemaakt zonder financiële details te vermelden.

De twee bedrijven gaan internationaal samenwerken op verschillende terreinen. GSFS, dat zijn hoofdkantoor heeft in Amsterdam, is vorig jaar opgericht en actief in een aantal landen. Bij het bedrijf werken elf mensen.

Het aandeel Van der Moolen maakte maandag zonder aanwijsbare reden een koerssprong van meer dan 15 procent en sloot uiteindelijk 11,3 procent hoger op 3,75 euro. Bestuursvoorzitter Frank Vogel van GSFS zei in een reactie "te willen hopen" dat de koersstijging heeft te maken met de samenwerking. "Maar dat betwijfel ik", aldus Vogel.

Gunstig

Financieel directeur Michiel Wolfswinkel van Van der Moolen wees erop dat de huidige markt gunstig is voor zijn bedrijf. Volgende maand maakt Van der Moolen de cijfers over het derde kwartaal bekend.

In het eerste halfjaar leed de onderneming een verlies van bijna 14 miljoen euro, vooral door tegenvallers in de Verenigde Staten bij de introductie van een nieuw handelssysteem. Vorig jaar werd in die periode nog een winst geboekt van 1,7 miljoen euro. Van der Moolen, waar circa 450 werknemers werken, verwacht dat de Amerikaanse activiteiten in de tweede jaarhelft winstgevend zijn.