TOKIO - De aandelenbeurzen in Azië hebben donderdag verliezen moeten incasseren.

Een negatief rapport over de Amerikaanse chipfabrikant Intel drukte technologiefondsen in de min. De bankensector bood daarentegen steun aan de Aziatische graadmeters.

De Nikkei-index op de beurs in Tokio sloot 107,4 punten lager op 17092,49 punten, een verlies van 0,6 procent. In Seoul verloor de Kospi-index 0,5 procent op 2003,60 punten. De Australische All Ordinaries sloot 1,3 procent lager. Daar moesten vooral staal- en detailhandelsfondsen het ontgelden. In Hongkong stond de Hang Seng-index in de middaghandel op een verlies van 1,5 procent.

Morgan Stanley

Woensdag verscheen er een negatief rapport van zakenbank Morgan Stanley over de Amerikaanse chipfabrikanten Intel en AMD. Het aandeel Intel ging woensdag op Wall Street omlaag en trok donderdag ook Aziatische technologiefondsen met zich mee, zoals Kyocera dat 2,1 procent moest inleveren. Sony verloor 2,4 procent.

Financiële fondsen deden het net als op voorgaande handelsdagen goed. Mitsubischi Financial Group kreeg er 3,5 procent bij en Sumitomo Mitsui boekte een koerswinst van 1,6 procent. Beleggers koesteren het idee dat de problemen op de kredietmarkten hun langste tijd hebben gehad.