Effectenmakelaar Nikko trekt kar in Tokio

TOKIO - De Aziatische beurzen zijn de dag weer met winsten doorgekomen. Veel aandacht ging woensdag uit naar de financiële sector, net als dinsdag het geval was.

In Tokio trok Nikko Cordial de belangstelling. Deze effectenmakelaar komt volledig in handen van de Amerikaanse bank Citigroup, wat woensdag een vette koerswinst opleverde.

De Nikkei-index Tokio eindigde op 17.199,89 punten, wat neerkomt op een stijging van 153,11 punten ofwel 0,9 procent. In Hongkong zette de Hang Seng-index zijn opmars voort, maar de winst was niet zo groot als dinsdag. De beursbarometer stond tijdens de middaghandel 1,2 procent in de plus. De beurs in Seoul was woensdag gesloten.

De Japanse effectenmakelaar Nikko sloot de dag af met 13,7 procent winst. Citigroup kondigde dinsdag aan het bedrijf volledig in te lijven. Het Amerikaanse concern had al een meerderheidsbelang en koopt nu ook de rest van de aandelen. Per aandeel betaalt Citigroup 1700 yen voor Nikko, wat neerkomt op een premie van 16 procent op de slotkoers van dinsdag.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie