VENLO - De printer- en faxfabrikant Océ heeft zijn nettowinst in het derde kwartaal van dit jaar met 96,9 procent zien oplopen tot 12,6 miljoen euro, mede dankzij een eenmalige meevaller van 3 miljoen euro.

In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de nettowinst 6,4 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Océ verwacht dat het bedrijfresultaat voor heel dit jaar uitkomt op 110 miljoen euro, tegen 102,2 miljoen euro vorig jaar. Het bedrijfsresultaat is het afgelopen kwartaal uitgekomen op 21,2 miljoen euro, 26,9 procent meer dan een jaar geleden.

Winst

De omzet van Océ steeg naar 753,5 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar lag de omzet op 740,6 miljoen euro. De winst per aandeel steeg met 125 procent tot 0,14 euro.

Beide divisies van Océ zijn gegroeid. De resultaten van de grootste, Digital Document Systens (DDS), zijn nog niet op het gewenste niveau, aldus Océ. Het bedrijfresultaat kwam uit op 0,8 miljoen euro negatief. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 4,3 miljoen euro negatief

Resultaten

"De resultaten van DDS zijn zwaar onvoldoende", aldus bestuursvoorzitter Rokus van Iperen van Océ. "Maar de divisie laat vanaf het begin van het jaar wel een stijgende lijn zien." Océ verwacht dat DDS over heel 2007 winstgevend zal zijn.

Het kleinere Wide Format Printing Systems (WFPS), dat printers maakt voor reclame-uitingen op bijvoorbeeld billboards, presteerde beter en haalde een bedrijfsresultaat van 22 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg het bedrijfsresultaat 21 miljoen euro.

Océ is volgens Van Iperen nog steeds actief op zoek naar bedrijven om over te nemen. Het kijkt daarbij vooral naar de grotere Europese landen, zoals Frankrijk en Duitsland. Océ wil vooral zijn distributie- en dienstenactiviteiten uitbreiden. Volgens Van Iperen wordt gekeken naar bedrijven met een jaaromzet tussen de 10 en 30 miljoen euro.