Winsten op beurzen Azië

TOKIO - De effectenbeurzen in het Verre Oosten zijn donderdag hoger gesloten. De beleggers in Azië deden het, net als die op Wall Street een dag eerder, overwegend rustig aan in afwachting van het rentebesluit in de Verenigde Staten volgende week.

De energiefondsen in Azië stegen door de olieprijs die woensdag tot boven de 80 dollar per vat klom. De Japanse aandelenmarkt was nog steeds voorzichtig wegens het onverwachte aftreden van de Japanse minister-president Shinzo Abe woensdag.

De toonaangevende Nikkei-index van 225 hoofdfondsen sloot de handel met een winst van 23,59 punten (0,2 procent) op 15.821,19 punten. De Kospi in Seoul viel op met een winst van 1,9 procent, terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,1 procent hoger eindigde. De Hang Seng in Hongkong ging met een winst van 0,9 procent de handel uit.

Tokio

De beurshandel in Tokio was dun. De beleggers bleven grotendeels aan de zijlijn staan, met het oog op het rentebesluit dat de Federal Reserve volgende week dinsdag neemt. De oliefondsen in Tokio klommen dankzij de hoge olieprijs. Inpex Holdings, de grootste oliemaatschappij van Japan, won 3,5 procent. Nippon Oil steeg 2,2 procent.

Ook de farmaciesector was in trek. Takeda Pharmaceutical, het grootste geneesmiddelenconcern van Japan, steeg 2 procent. Branchegenoot Astellas Pharma ging 2,7 procent omhoog. De technologiefondsen hadden het juist zwaar. Canon verloor 3,5 procent en Toshiba daalde 4,4 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie