Mecom: geen plannen voor beter bod op Wegener

LONDEN - Mecom heeft geen plannen om het bod op Wegener, die onder meer De Gelderlander en De Twentsche Courant Tubantia uitgeeft, te verbeteren.

Dat zei topman David Montgomery van de Britse investeringsmaatschappij dinsdag tegen persbureau Reuters. "Ons bestuur en dat van Wegener vinden dat het een eerlijk bod is", zei Montgomery. "Over een verhoging van het bod hebben we niet nagedacht."

Mecom, in Nederland al eigenaar van Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad, heeft iets minder dan 35 procent van de aandelen in handen. Het bedrijf wordt bij de overname tegengewerkt door de Britse investeerder Governance for Owners (GO). GO wil zijn belang van 13,3 procent niet aanbieden tegen de huidige prijs.

Eind augustus bracht Mecom een bod uit van 17,70 euro in contanten per aandeel. Aandeelhouders kunnen ook kiezen voor een bod in aandelen van 14,29 aandelen Mecom per aandeel Wegener. Daarmee waarderen de Britten de Nederlandse uitgever op ongeveer 800 miljoen euro. Mecom verwacht de overname van de uitgever op zijn vroegst half oktober te kunnen afronden. De aandeelhouders van Wegener kunnen hun stukken tot en met 4 oktober aanbieden.

Tip de redactie