Beurzen Azië sluiten hoger

TOKIO - Na een flinke koersval op maandag, krabbelden de aandelenbeurzen in Azië dinsdag weer overeind. Onder meer staal- en vastgoedfondsen trokken de beursbarometers omhoog.

De Nikkei-index in Tokio sloot 0,7 procent hoger op 15.877,67 punten, een winst van 112,70 punten. Was de handel in Tokio maandag nog in mineur door tegenvallende cijfers over de krimpende Japanse economie, dinsdag leken de beleggers weer moed te krijgen nadat bekend werd dat de orders van machines in juli met 17 procent waren gestegen.

Vastgoedontwikkelaar Mitsubishi Estate kreeg er dinsdag in Japan 4,3 procent bij en branchegenoten Heiwa Real Estate en Sumitomo Realty boekten eveneens 4 procent winst. De vastgoedsector zat volgens analisten in de lift, omdat beleggers er steeds meer op rekenen dat de centrale bank van Japan de rente deze maand niet zal verhogen.

Mistubishi

Ook de financiële sector zat er dinsdag warmpjes bij in Tokio. Mistubishi UFJ, de grootse bank van Japan, kreeg er 1 procent bij. Het zelfde gold voor Mizuho Financial Group.

In Seoul waren het vooral de staalfondsen die het goed deden. Daar sloot de Kospi-index 0,6 procent hoger op 1847,36 punten. De Australische All Ordinaries kreeg er 0,6 procent bij. In Hongkong sloot de Hang Seng-index op een verlies van 0,2 procent, na het grootste gedeelte van de dag in de plus te hebben gestaan.

Verlies

De belangrijkste index in China eindigde in tegenstelling tot de andere beursbarometers in Azië op verlies. De SSEC-index in Shanghai sloot 4,5 procent lager nadat was bekendgemaakt dat de inflatie in China vorige maand sterk was gestegen. Veel handelaren houden nu rekening met een nieuwe renteverhoging.

Tip de redactie