Koers Barclays hoger na uitspraken bestuurder

AMSTERDAM - De koers van het aandeel Barclays maakte maandag op de Britse beurs een sprong, na uitspraken van bestuurder Bob Diamond over de strijd om ABN Amro.

Volgens Diamond is het mogelijk dat het bod van Barclays zal worden overtroffen door dat van het consortium van Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander.

Maar volgens het bestuurslid zijn er nog veel mitsen en maren die in overweging moeten worden genomen. "We moeten meewegen dat de marktomstandigheden zijn veranderd. We willen ABN Amro nog steeds overnemen", aldus Diamond van de Britse bank maandag tijdens een conferentie in New York.

Diamond

Diamond, die leiding geeft aan de investeringsarm van Barclays, deed ook nog positieve uitspraken over de voortgang van dit bedrijfsonderdeel. Het aandeel Barclays won tot bijna 3 procent.

Eerder op de dag was rumoer ontstaan over het bod van 71 miljard euro dat het bankentrio van Fortis, Royal Bank of Scotland (RBS) en Banco Santander heeft uitgebracht op ABN Amro. Britse media meldden zondag dat aandeelhouders van RBS aandringen op een verlaging van het bod. Financier Merrill Lynch zou betere voorwaarden willen bedingen voor verleende diensten.

Fortis

Een woordvoerder van Fortis zei maandagochtend dat er geen reden is voor onrust. "De situatie is onveranderd", zei zij. Geluiden dat Merrill Lynch zich volledig uit de deal zou willen terugtrekken, ontkende de zegsvrouw. ABN Amro gaf geen commentaar.

De commotie leidde maandagochtend op de beurs voor een flink lagere koers van het aandeel ABN Amro. Het aandeel zakte in de ochtend tot 1,7 procent weg. In de middag stond het aandeel 1,3 procent lager op 33,39 euro.

Bod

"Rondom de overname is er geen sprake van een wolkenvrije , zonnige hemel", zei handelaar Gert-Jan Geels van Eureffect. "Toch verwachten we niet dat het bankentrio zijn bod gaat verlagen", aldus Geels.

In Het Financieele Dagblad van maandag zei Jacques Teuwen van vakbond De Unie in gesprek te gaan met ABN Amro over de mogelijkheden van een zelfstandig voortbestaan van de bank. "Dat drukt vandaag extra op de beurskoers", zei Geels.

In een reactie liet ABN Amro weten een ontmoeting te hebben gepland met Teuwen. Maar over de inhoud ervan wilde een zegsman niets kwijt.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie