Grondstofprijzen en dollarkoers drukken resultaten CSM

DIEMEN - Een hogere prijs voor grondstoffen en de ongunstige dollarkoers hebben de resultaten van voedingsmiddelenbedrijf CSM in het eerste halfjaar gedrukt.

Het concern boekte een omzet van 1,21 miljard euro. Dat is in lijn met de verwachting van analisten, die gemiddeld waren uitgegaan van een omzet van 1,24 miljard euro. Woensdag maakte het concern zijn halfjaarcijfers bekend.

CSM maakte bekend dat het herstructureringsprogramma op koers ligt, maar dat het bedrijf de gestelde doelstellingen om de kosten met 110 miljoen euro te verlagen in 2008, niet haalt. Het bedrijf denkt in 2009 de doelstellingen gerealiseerd te hebben.

Winst

De nettowinst kwam uit op 179,9 miljoen euro. Dat is inclusief de boekwinst van 137,9 miljoen euro voor de verkoop van CSM Suiker aan Cosun. Het bedrijfsresultaat voor aftrek van bijzondere posten kwam uit op 69,7 miljoen euro, een stijging van 4,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen het uitkwam op 66,8 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Gerard Hoetmer zei in een schriftelijke reactie trots te zijn op wat CSM al heeft bereikt. Maar: "we hebben nog een weg te gaan". De herstructuring ligt bij bakkerij-divisie van CSM op schema, maar "we ondervinden tegenwind" bij de melkzuur-activiteiten door de hoge dollar en de hogere grondstofprijs, aldus Hoetmer.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie