APELDOORN - Wegener heeft de nettowinst uit gewone bedrijfsactiviteiten in het eerste halfjaar van 2007 ruim verdubbeld, dankzij de verkoop van de direct marketing activiteiten en forse kostenbesparingen. Dat bleek uit cijfers die de uitgever donderdag bekendmaakte.

Het resultaat steeg naar 19,2 miljoen euro van 8,6 miljoen euro vorig jaar in de eerste zes maanden. Hiermee voldoet het bedrijf aan de verwachting van analisten.

Resultaat

Het bedrijfsresultaat voor bijzondere posten en aftrek van rente, belasting en amortisatie (ebita) verbeterde met 47,5 procent tot 35,4 miljoen euro, enigszins boven de verwachting van analisten. De omzet kwam iets lager uit dan analisten hadden verwacht.

Deze steeg met 2,5 procent naar 345 miljoen euro. Marktvorsers waren gemiddeld uitgegaan van een omzet van nettowinst van 347 miljoen euro.

Besparing

Wegener verwacht dat het bedrijfsresultaat voor bijzondere posten sterk stijgt in 2007, mede door de kosten die het bedrijf bespaart. Bovendien denkt de uitgever dat de omzet bij de huis-aan-huiskranten en personeelsadvertenties toe zal nemen. De omzet uit andere advertenties stijgt naar verwachting niet.

Wegener gaf geen verdere informatie over het voorgenomen bod van de Britse investeerder Mecom op de uitgever. Het bedrijf van krantenmagnaat David Montgomery moet voor 18 augustus een definitief bod neerleggen.