NEW YORK - De beursgraadmeters in New York zijn woensdag hoger geopend, geholpen door beter dan verwachte kwartaalresultaten van Cisco Systems. Ook de geruststellende woorden van de Federal Reserve over de Amerikaanse economie gaf de beleggers op Wall Street vertrouwen.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen stond kort na opening 0,3 procent hoger op 13.539 punten. De technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent naar 2583 punten. De breed samengestelde S&P 500-index won 0,4 procent tot 1481 punten.

Cisco Systems, 's werelds grootste fabrikant van netwerksystemen, kwam dinsdag nabeurs met resultaten die de prognoses overtroffen. Ook gaf het bedrijf een optimistische omzetverwachting voor het hele jaar. Cisco Systems steeg 5,2 procent.

Het stelsel van Amerikaanse centrale banken zei dinsdag in een toelichting op het rentebesluit dat de economie van de Verenigde Staten waarschijnlijk weinig last zal hebben van de malaise op de kredietmarkt. De rente bleef zoals verwacht onveranderd op 5,25 procent.